digital.bgGoogle са готови с нова функционалност в уеб браузъра, която е

...
digital.bgGoogle са готови с нова функционалност в уеб браузъра, която е
Коментари Харесай

Нова функция в Google Chrome ще описва какво е изобразено на снимките в уеб сайтовете

digital.bg

Гугъл са подготвени с нова функционалност в уеб браузъра, която е в положение да разпознава обекти в изображения. След това логаритмите на компанията автоматизирано разказват какво е показано на фотосите. Това е извънредно потребно за хората, които имат зрителни проблеми и работят с Google Chrome. Новата функционалност употребява технологиите на Гугъл Lens и Гугъл Photos, с цел да прави разбора на фотосите, оповестява TechRadar.

Данните се обработват и се трансформират в малко изложение на наличието, което може да се прочете от виртуален глас. Предвидена е и опция да бъде показано като знаци от Брайловата писменост. Името на новата функционалност е " Descriptions " и употребява комплицирани логаритми с машинно образование, които вършат описанията. Алгоритмите ще оприличават обектите, които виждат, оставяйки на потребителите да придобият сами по-добра визия за снимките.

Ако желаете да актвиирате функционалността е необхдоимо да ъпдейтнете към последната версия на Гугъл Chrome. След това изберете поредно Settings > Advanced > Accessibility " и я активирайте от полето " Get image descriptions from Гугъл ". Компанията даде обещание да дава периодически ъпдейти, с които да усъвършенства опциите на тази функционалност. Със сигурност сходни принадлежности могат да улеснят доста сърфирането в интернет на хората със зрителни проблеми.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР